Ana Sayfa Bizden Haberler Dernekler Asgari Ücret Tarifesi

Dernekler Asgari Ücret Tarifesi

0
547

Değerli Üyelerimiz,

Bilindiği üzere; Ticaret Bakanlığınca 29 Aralık 2022 Tarihli ve 32058 Sayılı Resmî Gazete’de Tebliğ olarak Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlanmıştır.

5911 sayılı Kanun ile değişik 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun Geçici 6. maddesinin 10. fıkrası hükmü uyarınca Gümrük Müşavirlerinin yapacakları iş ve işlemler karşılığı alacakları asgari ücretleri gösteren Asgari Ücret Tarifesinin her takvim yılı bazında belirleme yetkisinin Gümrük Müşavirleri Derneklerinde olduğu, Üyelerimizin öneri ve görüşleri dikkate alınarak yapılan bölgesel toplantılar sonrasında yoğun emek ve zaman harcanarak gümrük mevzuatının doğru olarak uygulanması, işlemlerin sağlıklı yürütülmesi ve ülkemizin vergisel kayıplarının önlenmesine olanak sağlayacak şekilde almış olduğumuz mesleki risk, sorumluluk ve maliyetlerimiz de dikkate alınarak hazırlamış olduğumuz Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi 08.12.2022 tarihli 80759625 sayılı yazımız ile Gümrükler Genel Müdürlüğü makamına görüşlerimiz sunulmuştur.

Gümrük Müşavirleri Derneklerimizce hazırlanan 2023 yılı Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifeleri ekte olup bilgilerinizi önemle rica ederiz.

Yetkilendirilmis Gumruk Musavirligi 2023 ASGARI UCRET TARIFESI

Asgari ücret tarifesine ilişkin uygulama esasları 2023

Gümrük Müşavirliği 2023 ASGARI UCRET TARIFESI

Üyelere _ DERNEKLER Asgari Ücret Tarifesi