Ana Sayfa Mevzuat Duyuruları Anti-Damping Soruşturması – ABD

Anti-Damping Soruşturması – ABD

0
286

T.C. Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan yazıda; Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından ülkemiz menşeli 7306.30 GTİP’li “Karbon Kaynaklı Çelik Tüp ve Borular” için 1986 yılından beri uygulanmakta olan anti-damping önlemine ilişkin 1 Mayıs 2012-30 Nisan 2013 dönemi için bir idari gözden geçirme (administrative review) soruşturması yürütüldüğü ifade edilmektedir.

Söz konusu yazıda devamla, mezkur soruşturmaya ilişkin ön kararın Ek’te bir örneği kayıtlı 25 Haziran 2014 tarihli ABD Resmi Gazetesi’nde yayımlanmış olduğu ve bildirimin incelenmesinden de görüleceği üzere, ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi (ITA) tarafından soruşturmaya taraf firmamız olan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş. için %0 damping marjı hesaplandığı belirtilmektedir.

Bu itibarla, anılan soruşturmanın nihai kararının da bahse konu ön karar çerçevesinde oluşması durumunda, ABD mevzuatı uyarınca idari gözden geçirme soruşturmalarında %0,5 olan ihmal edilebilir (de minimis) oran göz önüne alındığında; firmanızdan mezkur dönemde yapılmış olan ithalat herhangi bir anti-damping önlemine maruz kalmayacaktır.

Ek: ABD Resmi Gazete Örneği (3 sayfa)

Kaynak: www.akib.org.tr