0
340

ADAYLARIN SINAV GÜNÜ YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

Adayların sınava girebilmeleri için aşağıda yer alan her iki belgeyi de yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Belgelerden herhangi biri eksik olan aday sınava alınmayacaktır.

a) GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE GÜMRÜK MÜŞAVİR YARDIMCILIĞI SINAVINA AİT SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Adaylar sınav giriş belgelerini aday.ankara.edu.tr internet adresinden en geç sınav tarihinden 7 (yedi) gün öncesinden başlamak üzere alabileceklerdir. Her aday sınava, sınava giriş belgesinde belirtilen salon ve sırada girmek zorundadır. Adayların fotoğraflı ve onaylı resmi kimlik belgeleri sınav görevlileri tarafından kontrol edilecektir.

b) NÜFUS CÜZDANI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:

Adaylar sınava gelirken ASYM tarafından verilen sınav giriş belgelerini ve resmi kimlik belgelerini (TC Kimlik no yazılı güncel fotoğraflı Nüfus Cüzdanı ve Süresi Geçerli Pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Sınava giriş belgesi ile birlikte TC Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı Nüfus Cüzdanı veya Süresi Geçerli Pasaporttan birini görevlilere ibraz etmeyen aday ile adayın tanınmasını zorlaştıracak kadar deforme olmuş kimlik belgesine sahip veya resmi kimlik özelliklerinden yoksun kimlik belgesine sahip (soğuk damga olmaması, mühür olmaması vb.) adaylar sınava alınmayacaktır. Bunun dışındaki sınavın uygulanmasına ilişkin kurallar ASYM tarafından belirlenir. Adaylar ASYM’nin belirlediği kurallara uymakla yükümlüdür.

DİKKAT!:  Sınava Giriş Belgesi ve TC Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı Nüfus Cüzdanını veya Süresi Geçerli Pasaportunu yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır

Sınav Giriş yerlerini öğrenmek için tıklayınız.