Ana Sayfa Bizden Haberler 2017/20 Sayılı Genelge “Transfer Bildirim Formlarının Elektronik Ortama Aktarılması – KKDF”

2017/20 Sayılı Genelge “Transfer Bildirim Formlarının Elektronik Ortama Aktarılması – KKDF”

0
1672

Gümrükler Genel Müdürlüğü, “Transfer Bildirim Formlarının Elektronik Ortama Aktarılması – KKDF” konusu içeren 2017/20 Sayılı Genelge yayınladı.

Bu Genelgede; KKDF’ye tabi olmayan “peşin”, “akreditifli” ve “vesaik mukabili” ödeme şekillerine göre yapılan ithalat transferleri (söz konusu ödeme şekillerine göre yapılan transferlerin tamamı iş bu Genelge’de “Peşin Transfer” olarak ifade edilmektedir.) için düzenlenen Transfer Bildirim Formlarının elektronik ortamda Bakanlık sistemine aktarımı ve kullanımına ilişkin bankalar, yükümlüler ve gümrük idarelerinin takip etmesi gereken işlemlere ilişkin esaslar belirlendi.

Bu Genelgenin yayım tarihi itibariyle sistem kullanımına hazır olan Bankalarca, peşin ithalat transferlerine ilişkin transfer bildirim formları elektronik ortamda Bakanlık sistemlerine aktarılması ve üretilen Belge ID’nin gümrük beyannamesinde beyanı zorunlu oldu.

İlgili Genelgenin tam metni aşağıda yer almaktadır.

Gümrükler Genel Müdürlüğü 2017/20 Sayılı Genelge “Transfer Bildirim Formlarının Elektronik Ortama Aktarılması – KKDF” konusu içeren 2017/20 Sayılı Genelge’yi okumak için tıklayınız.