Ana Sayfa Bizden Haberler Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi

Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi

0
344

Değerli Üyelerimiz,
Bilindiği üzere; 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun Geçici 6. maddesinin 10. fıkrası uyarınca Gümrük müşavir derneklerince, gümrük müşavirlerinin yapacakları iş ve işlemler karşılığı alacakları asgari ücretleri gösteren ve takvim yılı bazında belirlenen Asgari Ücret Tarifesi, Bakanlıkça uygun görülerek onaylanmak suretiyle uygulamaya konulacağı hüküm altına alınmıştır.
Ticaret Bakanlığınca 29 Aralık 2020 Tarihli ve 31349 Sayılı Resmî Gazete’de Tebliğ olarak Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlanmıştır.
5911 sayılı Kanun ile değişik 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun Geçici 6. maddesinin 10. fıkrası hükmü uyarınca Gümrük Müşavirlerinin yapacakları iş ve işlemler karşılığı alacakları asgari ücretleri gösteren Asgari Ücret Tarifesinin her takvim yılı bazında belirleme yetkisinin Gümrük Müşavirleri Derneklerinde olduğu, Üyelerimizin öneri ve görüşleri dikkate alınarak yapılan bölgesel toplantılar sonrasında yoğun emek ve zaman harcanarak gümrük mevzuatının doğru olarak uygulanması, işlemlerin sağlıklı yürütülmesi ve ülkemizin vergisel kayıplarının önlenmesine olanak sağlayacak şekilde almış olduğumuz mesleki risk, sorumluluk ve maliyetlerimiz de dikkate alınarak hazırlamış olduğumuz Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi 26.10.2020 tarihli yazımız ile Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü makamına görüşlerimiz sunulmuştur.
Gümrük Müşavirleri Derneklerimizce hazırlanan 2021 yılı Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifeleri ekte sunulmuştur.

Bilgilerinizi önemle rica ederiz.

2021 Dernekler Asgari Ücret üst yazı

üyelere 2021 yılı GM-YGM asgari ücret tarifelerimiz