Gümrük Tarife Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı

0
209

DUYURU 

 Değerli Üyelerimiz

 Dünya Gümrük Örgütü bünyesinde yapılan sınıflandırma çalışmaları, zaman zaman gümrük müşavirleri ile gümrük idareleri arasında yaşanan tarife ihtilafları, BTB Kararları ve iptalleri gibi fiili durumlar nedeniyle tarife sınıflandırma kuralları konusunda yaşanan sorunların tartışılmasının sağlanması amacıyla, bu konuların bizzat Bakanlık Tarife Dairesinden uzmanların da katılımı ile gümrük müşavirlerinin bilgilendirilmesi ve yaşanan tarife sınıflandırma ihlalleri konusunda sizlerin görüşlerinin yansıtılması amacıyla 9 Ocak 2024 tarihinde 13.00 ila 18.00 saatleri aralığında Ankara Ticaret Odası Meclis Salonunda bir toplantı düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Tarife Bilgilendirme Toplantısına, Gümrükler Genel Müdürlüğü Tarife Dairesi Başkanı Sayın Tarık MAVİLİ, Tarife Dairesi Uzmanları Sayın Ercan İLGÜZ ve Sayın Berk YILDIRIM ile Gümrük Kimyageri Sayın Berat KARAMAN katılım sağlayacaktır.

Tarife ve tarife dışı önlemlerin doğru olarak uygulanmasında anahtar rol oynayan eşyanın tarife sınıflandırılması kuralları konusunda DGÖ bünyesinde yapılan en son sınıflandırma çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yanında, hatalı verildiği değerlendirilen BTB Kararları ve diğer eşyanın tarife sınıflandırılmasında kaynaklı tarife ihtilafları ve çözüm yolları konularında soru, görüş ve önerilerinizle birlikte toplantıya geniş bir şekilde katılım sağlamanız önemle duyurulur.

 ANKARA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU

 T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nden alınan ”Gümrük Tarife Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı” konulu yazı