0
637

Değerli Üyelerimiz,

Son günlerde “Bakanlığımız tarafından yürütüldüğü belirtilen Gümrük Müşavirliği mesleğimizin geleceğini tehdit eden ve meslektaşlarımızı ciddi olarakkaygılandıran düzenlemelerin yapılmakta olduğu” bilgisiyle  çok sayıda  telefon ve mesajlar alınmıştır.

Her ne kadar bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği, Dernek Yönetimlerimizin bu konuda bir bilgisi olmadığı ifade edilmiş ise de özelikle YGM meslektaşlarımızın mağduriyetine ve yaklaşık çalışanları ile birlikte 4.500 kişinin işsiz kalmasına yol açacak  Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği (2 Seri No’lu Gümrük Genel Tebliği) tebliğinde yapılan düzenlemeleri dikkate alan üyelerimizin kaygıları artarak devam etmiş ve bu hususta yönetimler olarak neler yaptığımız sürekli sorgulanmıştır.

Değerli Meslektaşlarımız;  Dernek Başkanlarımız Aslıhan ÇELEBI, Orhan KATTAŞ, Turhan GÜNDÜZ, Taşkın DALAY ve Hüseyin SARIDAĞ 19 Aralık 2014 tarihinde Bakanlığımızı beraber ziyaret etmiş diğer gündem maddeleri ile birlikte Gümrük Kanunu’nda Gümrük Müşavirliği Mesleğimizi yeniden düzenlemeye dönük ( teminat, sınıflandırma faaliyet görev, yetki ve sorumlulukları gibi ) bir çalışma olup olmadığı  açıkça detayları ile birlikte sorulmuştur.

Gümrükler Genel Müdürümüz Sn. Cenap AŞÇI tarafından verilen cevabi bilgide kesinlikle meslektaşlarımızın huzursuz olmalarını gerektiren böyle bir çalışmanın gündemlerinde olmadığı açıkça beyan edilmiştir. Kendilerine bu konuda web sayfalarımızda duyuru yapabilir miyiz diye sorduğumuzda “evet üyelerinize açıkça bilgilendirmeyi yapabilirsiniz” şeklinde teyit alınmıştır.

Bu itibarla gerçek dışı bu tür haberlere itibar edilmemesini bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,

Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu